×

Întârzierile Mari în Eliberarea Pașapoartelor Provoacă Frustrare în Germania

Întârzierile Mari în Eliberarea Pașapoartelor Provoacă Frustrare în Germania

Odată cu începerea sezonului de vacanță, întârzierile semnificative în eliberarea pașapoartelor au provocat nemulțumiri în Germania. Helmut Dedy, șeful asociației orașelor germane, a declarat pentru grupul media Redaktionsnetzwerk Deutschland că „există rumoare în secțiile de pașapoarte și documente de identitate ale orașelor.”

Dedy a explicat că timpul necesar pentru livrarea pașapoartelor s-a extins la până la opt săptămâni, în contrast cu perioada normală de două sau trei săptămâni. Mulți cetățeni au fost luați prin surprindere de aceste întârzieri.

Într-un răspuns către dpa, Ministerul de Interne a menționat că problemele întâmpinate la tipografiile oficiale, alături de o creștere semnificativă a cererilor de pașapoarte de la începutul anului, au contribuit la aceste întârzieri. O purtătoare de cuvânt a ministerului a declarat că „pentru prima dată, mult peste 600.000 de pașapoarte au fost comandate în decurs de patru săptămâni.”

Pentru a răspunde cererilor crescute, tipografiile oficiale sunt în curs de achiziționare de noi utilaje. În același timp, autoritățile municipale pot elibera pașapoarte temporare, valabile pentru majoritatea țărilor, care sunt returnate la primirea pașaportului obișnuit.

Această situație a generat frustrare în rândul cetățenilor care doresc să-și planifice călătoriile de vacanță, evidențiind necesitatea unor măsuri eficiente pentru a gestiona cererile de pașapoarte în perioadele de vârf.

Publică comentariul